Ekilen saçlarların ne zaman çıkacağı veya gerçekten çıkıp çıkmayacağı sorusu saç ekimi düşünen herkesin aklında yer almaktadır. Hatta saç ekimleri yaklaşık 20. yılana girmiş olamasına rağmen halen insanların yarısı saç ekimlerine inanmamaktadır. Oysa ekilen saçların çıkmaması için hiçbir sebeb yoktur. Gelin örneklerle ekilen saçlara ne zaman çıkar ve ekilen saçlar neden çıkar sizlere anlatalım.

Saç ekimi diye birşey aslında yoktur. Evet yanlış duymadınız saç ekimi diye birşey yoktur. Saç nakli vardır. Doğrusuda saç naklidir. Çünkü saç ekiminde esas olan ve günümüzde uygulanan teknik şu şekildedir. Ense bölgesinde bulunan ömür boyu dökülmeyen ve dökülmemeye kodlanmış olan sağlık saç kökleri özel tekniklerle yerlerinden alınır. Alınan saç kökleri saç ekim merkezlerine göre ve uyguladıkları tekniklere göre değişsede genelde özel solüsyonlarda bekletilir ve alınan saç kökleri beklerken hücre canlılığına zarar gelmesin diye soğutulma işlemlerine başlanır.

Soğuk uygulama saç kökü hücrelerinin canlılığını sürdürebilmesi için gerekli olan ve enfeksiyon üremesini engelleyen bir yöntemdir. Soğuk uygulama zorunlu bir uygulamadır ve kesinlikle yapılmalıdır sizlerde saç ekimi yaptırdığınız yerlerde buna dikkat etmelisiniz ve soğuk uygulama yapılmıyorsa saç ekimi yapan personelleri uyarmalısınız. Soğuk uygulamanın dışında kullanılan solüsyonlarda İstanbul Saç Nakil Merkezi olarak kök hücreden yoğun trombositlerle birlikte izotonik sodyum klorür  kullanmaktayız. Kullanılan bu özel solüsyonlar sayesinde saç köklerinin tamamen canlı kalmasını sağlamaktayız.

Gün, Gün – Ay, Ay Ekilen Saçların Çıkış Süreci Nasıldır ?

  1. Birinci gün saçların nakil işlemi yani saç ekimi yapılır.
  2. İkinci gün saçların dinlenme günüdür ve her hangi bir işlem yapılmaz.
  3. Üçüncü gün ekim yapılan saçların yıkamaları yapılır ve köklerin alındığı bölgelerin pansumanları yapılır.
  4. İkinci gün ile onuncu gün aralığında saç ekim merkezimin verdiği ilaçlar kremler ve şampuanlar düzenli kullanılır.
  5. Saç ekiminden sonra 10. gün isterseniz saç ekim merkezimize gelebilir kontrollerin yapılmasını sağlayabilirsiniz.
  6. Saç ekimi yapılan bölgelerde kabuklanmalar bazen 15. güne kadar sürebilmektedir ve bu normal bir süreçtir.
  7.  Saç ekimi yapıldığı gün itibari ile saçların ekim bölgesine alışma süreci başlar,
  8. İlk ay boyunca ekim yapılan saçlar yavaş yavaş canlanır ve birinci ayın sonuna doğru köklerini cilt altında bırakarak yavaş yavaş dökülmeye başlar. Evet yanlış okumadınız ekim yapılan saçlar dökülmeye başlar ve korkulacak bir durum yoktur.
  9. Ekim yapılan saçlar yavaş yavaş 3 ay çerisinde dökülür ve 3. ayda sanki hiç saç ekilmemiş durumunda olabilirsiniz.
  10. Bazı kişilerde bu süreç daha kısa sürer ve ilk ayın sonunda şok dökülme ile aniden dökülür ki bu süreçte normaldir.
  11. Ekim yapılıp dökülen her saç kökünün saç üretecek hücreleri cilt altında kuluçka dönemine başlar.
  12. Kuluçka dönemi saç ekiminde en önemli süreçlerden biridir. Bu süreçte dilerseniz saça iyi gelen vitaminler kullanabilirsiniz. Ayrıca mümkünce prp aşılaması da yaptırabilirsiniz. İstanbul saç nakil merkezi olarak prp ve saç vitaminlerini önermekteyiz.
  13. artık 4. aya gelmiş bulunmaktayız ve kuluçka dönemi bitmiştir. Ekilen saçlar 4.ayla birlikte çıkmaya başlar ve çıkan saçlar uzamayada başlar. Ama acele etmeyin çünkü bu saçlar bebek saçları kadar ince ve güçsüz olabilir. Saçların güçlenmesi zaman alacaktır.
  14. 4.ay ile 6.ay arası sürekli olarak ekilen saçların çıkma ve uzama süresinin en yoğun olduğu dönemdir. Bu dönem de saçlar hemen her gün çıkmaya devam eder. 6.ayın sonunda ise artık ekilen saçların minimum %60 çıkmış olur.
  15. 6. ay ile 12. ay arasında ekilen saçların çıkmayanlarıda çıkar ve 12. ayın sonunda yani saç ekiminden sonra 1.yıl tamamlanmış ve ekilen saçların %90 nından fazlası çıkmış durumdadır.

Peki 1. yılın sonunda sizce ekilen saçların çıkış süreci tamalanmış oluyor mu ?

Kocaman bir hayır :))

Çünkü ekilen saçların bazıları iki köklü veya üç köklü olabileceğinden sadece birinci köklerinin çıkış yılı 1. yılda tamamlanmış oluyor. İkili ve üçlü saç köklerin çıkması biraz daha zaman alabiliyor. Ayrıca çıkan saçların kalınlaşması ve uyum sağlama yılıda 2.yıldır. Saç ekimi sonrası 2. yılınızda düzenli aralıklarla prp tedaviside yaptırmanızı kesinlikle önermekteyiz.

Ekilen saçların çıkması garantilimidir ?

Yaşadığımız dünyada sonuç olarak %100 diye birşey söylemek doğruluk anlamında yanlış olur. En basiti yarın yaşayacağımız bile garanti değildir. Fakat saç ekim merkezi olarak ekim yapılan saçların çıkmasını sizler kadar bizlerde istemekteyiz çünkü sizler bizim hem referansımız hemde reklamımızsınız. Bu yüzden bizler ekim yapılan saçların ekim sürecini en iyi şekilde ekimi yapmaya özen göstermekteyiz. Ayrıca yapılması gereken ve sizlerin saç bakımı açısından neler yapınız gerekiyor onlarıda sizlere en iyi şekilde anlatmaktayız. Ekilen saçlar neden mi çıkar gelin kısaca madde madde açıklayalım.

Ekim yapılan yani doğrusu nakil yapılan saçlar bir bitki fidesine benzer ve bitkilerde nasıl başka bir yerde fide olarak yetiştirilir ve ekim yapılacağı yere götürüldüğünde bitki fidesinde yara veya zarar gelmemişse ve kökünün olduğu yerden alırken köküne zarar gelmeden alındıysa ve ekimi yapılırken ve ekimden sonra düzenli bakımları yapıldığında o bitki yaşıyor büyüyor ve meyve veriyorsa saçlarda da uygulama aynı şekildedir.

  1. Saçlar ense bölgesinden fue yöntemi ile alınır ve fue yöntemi çok tecrübeli sağlık personelleri tarafından yapılmalıdır. Alıcak her saç kökü özenle ve dikkatle alınmalıdır. Kökler alınırken zarar görürse maalesef ekilen saçlar çıkmayacaktır.
  2. Ekilecek köklerin alım süresi yani fue süresi çok önemlidir. Çok uzun sürelerle kök alımı yapmak zaten hem kök alımı yapan kişinin tecrübesi olduğu anlamını taşır hemde çok beklendiği için saç köklerinin ölebileceği anlamına gelebilir.
  3. Saç ekiminde doğal saç yönüne göre saç köklerinin yerleştirileceği kanalların açılması. Doğal saç yönünde olmayan yada karışık saç ekimi saçların birbirine karışacağı bu yüzden de ekim yapılırken saçlara zarar gelebilir.
  4. Saç ekimi yapan sağlık personelinin tecrübesi ve ekip uyumuda çok önemlidir. Saç ekimi yapan sağlık personelinin biri kafanın sağından biri kafanın solundan ve belki bir kişide kafanın ortasına gelecek kısımdan saç köklerinin ekimi yaparlar ve uyumsuz ve birbirini tanımayan ekiplerde sürekli problemler yaşanır bu problemler yanlış yönde saç ekilmesine sebebiyet sağlayabilir.
  5. Bilinçili ve doğru yönlendirmeyi yapacak saç ekim koordinatörlerinin önerilerini yapmak

Bu sayılan sebebler ve sonuçlarının doğru yapılması ile emin olabilirsiniz ki ekim yapılan saçlar çıkacak ve sizlerde bu sorundan kurtulmuş olacaksınız. Öncesi sonrası fotoğrafları isteyebilir ve saç ekim sonuçlarımız hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Üstelik en uygun saç ekim fiyatı garantiside sunmaktayız.