Kellik maalesef ki insan oğlunun var oluşundan günümüze ve gelecekte te belkide basit ama kafamıza takacağımız en önemli sorunlardan biridir. Kellik erkek ve kadınlarda doğuştan itibaren var olan saçlarının bir çok etkene bağlı olarak seyrekleşmesi veya tamamen yok olmasıdır.
Kellik genellikle erkeksel hormonların yüksek oluşuna bağlı olarak oluşabileceği gibi genetik olarakta oluşabilen saç dökülme sorununun sonucudur. Kelliği oluşturan diğer bazı sebeleride şu şekilde sıralanabilir ;
- Yoğun stres,
- Vitamin eksikliği,
- Kaza sonucu kafada oluşan darbeler,
- Yanık sonucu oluşan skar doku,
- Alopesia veya saç kıran,
- Dermotit,
- Dht hormonu,
- Hatalı beslenme,
- Çok sık saç boyamak,
- Çok sık fön çekmek,
- Çoçukken geçirilen yüksek ateşli hastalıklar,
- Mantar oluşması,
- Troid hormonları,
- Hamilelik,
- Menopoz,
- Mevsimsel dönemler,
- Aşırı ve yanlış kozmetik ürün kullanımı,
Yukarıda saydığımız bir çok etken saçların dökülmesini ve kelliğin oluşmasını sağlayabilmektedir. Kellik durumu oluşmaya başladığı anda müdahale edilirse kellik seviyesi ileri derecelere ulaşmadan durdurmakta mümkündür. Günümüzde erkek kellik sorunu yaklaşık olarak %80 lere ulaşmış durumdadır.
Kelliğin önüne nasıl geçilir ?
Kelliğin oluşması günümüzde 18 li yaşlara kadar gerilemiş durumdadır. Günlük ortalama 50 civarı saç dökülmesi normalken daha ileri derecede saç döküldüğünün tespit edilmesi durumunda müdahale edilerek kesinlikle saç dökülmesinin önüne geçilebilir.
Saç dökülmesini önelemenin en kolay yolu vitamin desteği alarak genel yaşantımıza dikkat etmek gerekir. Uyku düzeni, yeme içme düzeni, stressiz ortam oluşturmak, ileri düzey testler ile başka problem kaynağı var mı araştırılması gerekir. 20 yaş üstü gelişim dönemi sona eren erkek ve kadınlar özellikle mevsim geçişlerinde prp veya mezoterapi tedavileri uygulanması ile anında ve hızlı şekilde saç dökülme probleminin önüne geçmek çoğu kez mümkündür.
Kellik oluştuktan sonra neler yapılabilir ?
Kellik bölgesel veya genel olarak oluştuktan sonra gerçek ve tek çözüm kaynağı saç ekim‘dir. Saç ekimi kellik oluşan bölgeye sağlıklı saç köklerinin nakil edilmesi ve bu sayede kellik oluşan cilt altı deri bölgesine saç kökü nakli ile sağlanır. Kellik oluşan bölgeye saç kökü nakil edilmeden saç çıkma olasılığı kesinlikle yoktur.
Bu yüzden kellik oluştuğunda asla saç ekimi dışında başka bir uygulamaya güvenmemeniz çok önemlidir. Saç ekimi dışında asla başka bir uygulama kalıcı saç çıkartmayacaktır. Bu çok önemli dir ve asla sür çıksın gibi asılsız reklamlara güvenmemenizi öneriyoruz.
Kellik sorunu kalıcıdır ama tedavisi de saç ekimi ile mümkündür. Bu yüzden saç ekimi ve yöntemleri hakkında detaylı bilgi almak için WhatsApp hızlı hattımızla iltişim kurabilirsiniz. WhatsApp ile hızlı iletişim için BURAYA TIKLAYABİLİRSİNİZ.
Siz de fikrinizi belirtin