Herkese merhaba bizlere gelen sorulardan derlediğimiz saç ekim hakkındaki yazılarımızda bugün sizlere sakaldan saç ekimi yapılabilir mi yapılırsa sonuçları başarılı olur mu veya sakal 🧔 dışında başka bir bölgeden kıl kökleri alınıp ekilebilir mi bunlarla ilgili bilgileri vermeye çalışacağız.

Saç ekiminde aslında yıllardır yetersiz donör alanı olan kişilerden ekilecek saçlar için kaynaklar araştırılmaktaydı. Yıllardır yapılan ve bizleri tanıyanlarda bili bizlerde yıllardır sakaldan saç ekim yapmaktaydık. Alternatif olarak sadece sakaldan saç ekimi isteyen ciddi bir kesimde var olduğundan bu yazımızı kaleme almak istedik.

Sadece sakaldan saç ekimi ekim alanı küçükse yapılabilir. Ama ekim alını çok önemli ve 1000 kökü geçmemelidir. Çünkü sakaldan ortalama olarak 1000 ç. kök alınabilir. Buda komple kel 👨‍🦲 olan birine ekim için yeterli olmaz. Ayrıca saç yapısı ve sakal yapısı bire bir aynı olmadığından kafa önü veya şakaklara gibi bölgeler için çokta önermeyiz. Ama talep olusa tabiki cevap yapılabilir.

Saç ekiminde sakaldan alıncak kıl kökleri destekleyici amaçlı olamlıdır. Ve ekim bölgesine ekilirken saçlar ile karıştırılarak ekilmesini önermekte ve uygulamaktayız.

Özelikle bölgesel bir ekime ihtiyacı olanlar yani kafasında yara izi, dikişi izi veya saç kıran gibi küçük bölgelerine saç ekim ihtiyacı olanlara sakaldan saç ekimi yapılabilir ve çokta güzel sonuçları olmaktadır. Ama unutulmamalı ki sakal yani yüz bölgesinde iz kalmasın diye sadece çene altı bölgesindeki sakallar kullanılır ki bu bölgeden maksimum 1000 greft civarında kök alınıp ekilebilir.

Yine ilk seans saç ekimi yapılmış ama ikinci bir saç ekimi ihtiyacı olanlara 2. saç ekim yapılırken özellikle sakal kökleri ve göğüs kıllarından takviye olarak ortalama 2000 greft alınabilir ve ekilebilir. Saç ekimlerinde en iyi yöntem olarak tabiki Safir FUE saç ekim yöntemi önermekteyiz.

Saç ekimi için kullanılabilecek döner alanlar nelerdir?

Saç ekiminde köklerin alıcağı alan donör alan olarak nitelendirilir. Bu donör alanlarda öncelik tabiki ekim bölgesine uygumlu olması için saçlar tercih edilir ve bu tercih edilen saçlar genelde kafa arkası ve iki kulak 👂 arkası bölgeleridir. Bu bölgedeki saçlar dökülmemeye kodlanmış özel kök hücrelerine sahip olan saçlara sahip olmasıdır.

  • Saçların kafa arkası ve iki kulak yanları,
  • Sakal çene altı bölgesi,
  • Göğüs kılları,

Bu 3 bölgenin özelikle kullanıldığı saç ekim donör alanları alakasız ve yanlış bilgi dolu olan internet sitelerinde bile gösterilmektedir. Alakasız ve yanlış bilgi sunan internet siteleri dedik çünkü onlara kalsa bacak🦵  kılları, sırt kılları, koltuk altı kılları ve benzeri kıl olan her yer uygun gibi lanse etmektedirler ama asla doğru değildir yapılamsı zor, komplikasyonlara açık bilgeler olduğu için deneme bile yapılmasını önermeyiz.

Sakaldan kıl kökü almak zordur. Bu yüzden çoğu saç ekim merkezi bu bölgeden kök alımı yapmaz hatta teklif bile etmeyebilir. Fakat sakal bölgesi tecrübeli bir saç ekim uzmanı sayesinde sorunsuz bir şekilde kök alınıp ekim alanına nakil edilebilir.

Sakaldan saç ekimi ağrılı mıdır?

Sakaldan saç ekim yapmak ağrılı mı sorusu bizlere oldukça çok sorulan diğer bir konudur. Sonuçta yüz bölgesi hassas bir bölge olduğu için daha önceleri sakaldan kök alım çok yapılamıyor çünkü ağrı evet çok oluyordu. Ama günümüz teknolojileri ile gelişen saç ekim yöntemleri arasında artık sedasyonlu yani uyutularak saç ekim yöntemi ile saç ekim yapılmaya başlamış bulunmaktayız. Bu sayede saç ekimlerinde ağrı artık olmamaktadır.

Sedasyonlu saç ekim hakkında daha fazla bilgi almak için ilgili makalemize göz atabilirsiniz. Özellikle daha önce saç ekim yaptırmış olup saç ekimindeki ağrıları ve acıları bilen sırf bu yüzden saç ekim yaptıramayanlarda artık 2. seans saç ekimlerini gönül rahatlığıyla yaptırabilirler. Çünkü tamamen ağrısız %100 konforlu saç ekim sedasyon uygulamsı sayesinde mümkündür.